Waarom ik zo houd van de nacht

Misschien verwacht je dat ik fan ben van de nacht omdat ik fantasy en horror schrijf. Of omdat ik zoveel heb met de maan ๐Ÿ˜‰

Maar eigenlijk heeft de reden dat ik zo houd van de nacht niets te maken met de maan of met verhalen.
In de nacht, als je slaapt, is je analystische brein namelijk uitgeschakeld, waardoor de onderbewustzijn de vrijheid krijgt. Ken je de uitdrukking โ€˜ergens een nachtje over slapenโ€™, die vaak gebruikt wordt als je het antwoord op een vraag of probleem wilt vinden? Dat is geen fabeltje, het is waar!
Sterker nog, als jij je onderbewustzijn actief vraagt om iets voor jou op te lossen in de nacht, dan krijg je antwoord.

Zo stel ik regelmatig een vraag aan mijn โ€™subโ€™ zoals ik haar noem (sub komt van subconscious, het Engelse woord voor onderbewustzijn) en ik vraag dan ook altijd om helderheid. Bijvoorbeeld:
Sub, laat me alsjeblieft weten hoe ik het beste kan omgaan met [voeg in waar ik mee zit]. Laat me het begrijpen en onthouden. Dank je wel.
Meestal schrijf ik dit โ€™s avonds op in mijn journal, nadat ik heb opgeschreven waar ik dankbaar voor ben.
De antwoorden zijn vaak heel verrassend en helpen me verder. Bijzonder om dat steeds te mogen ervaren.

Wil je hier meer over weten, luister dan de podcast die Jim Fortin hierover maakte. Je weet inmiddels dat ik erg veel inspiratie put uit zijn werk, hij is ook mijn mentor, en ik denk dat ook jij veel zult hebben aan wat hij te vertellen heeft over wat je โ€™s nachts allemaal kunt bereiken, zonder er iets voor te doen! ๐Ÿ™‚

Ik ben benieuwd of jij nu ook meer van de nacht gaat houden ๐Ÿ˜‰ Voel je vrij om het me te vertellen, een berichtje op Social Media of een antwoord op dit mailtje is altijd welkom!

Heb een heerlijke dag, en vooral ook een hele fijne nacht!

PS: Heb je last met in slaap vallen? Misschien is mijn slaap-pakket iets voor je. Meditatie, EFT en meer tips om heerlijk te slapen en de volgende ochtend uitgerust en energiek wakker te worden. Je vind dat pakket hier.

Laat een reactie achter